Forum C&A Fan
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
"Sabrina 600" czyli A600 Tower Mk.II ;)
(1 wejść) 1 Gość
W dół
TEMAT: "Sabrina 600" czyli A600 Tower Mk.II ;)
Atreus
Życie jest za krótkie, zmieńmy DNA...
Gold Boarder
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Płeć: Mężczyzna atreus-tedbeer Sabrina 600 Miejsce: Gostków / Portadown Urodziny: 10/05
"Sabrina 600" czyli A600 Tower Mk.II ;)
7 mies., 1 Tydzień temu

Punkty: 2
2010-01-27
Przez problemy z kondensatorami, zostałem zmuszony do grzebania w mojej A600 w towerce. Okazało się także, że przestał działać prawidłowo przełącznik mysz/joy.
"Dzięki takiemu zbiegowi okoliczności" postanowiłem zmodyfikować trochę tą towerkę. Oto kilka fotek z czterech dni męczarni. Jeszcze długa droga przede mną

Szykowanie się na 4 flopy

Wymiana "wylanej" baterii. Musiałem część ścieżki zastąpić przewodem.

Do tego dochodzi jeszcze zakupiony interfejs myszki USB. Teraz to mi kursor zapiernicza po ekranie WB jak szalony i nic nie tnie, jak przy standardowej myszce.
Przy okazji grzebania, postanowiłem zaprojektować i wytrawić płytkę drukowaną, żeby zrezygnować z uniwersalnej.

2010-02-02
No i problemik Coś mi się stało w prowizorycznej przelotce PCMCIA. Amiga mi się zatrzymuje i resetuje co kilka minut. Po wyjęciu 2MB RAM na PCMCIA, działa normalnie. Jak pomyślę, że czeka mnie przelutowanie tych wszystkich pinów, to mi się już nie chce grzebać

2010-05-04
Od dwóch dni powoli projektuję płytkę drukowaną. W sumie, mam już schemat tej płytki. Teraz czeka mnie wytrawienie laminatu.
Dodatkowo zmiana nazwy projektu

2010-05-11
No i wziąłem się za płytkę. Nastąpiło "dziurkowanie" laminatu

2010-05-15
Płytka wytrawiona, nastąpiło lutowanie elementów...
Oto efekt. Reszta dłubania odłożona na później.

2010-05-17
Kolejna partia lutowania. Zostały wykonane brakujące ścieżki oraz płytka dokończona. Trzeba jeszcze tylko powkładać scalaki w odpowiednie miejsca.

2010-05-18
No i Amiga jest sprawna w 90% Z układów zamontowanych nie działa reset klawiatury znaleziony kiedyś na necie, oraz mam problemy z Autofirem które muszę rozwiązać.
Natomiast A600 ma się dobrze, jednak jak przystało na kobietę, "ma swoje kaprysy" Z początku nie działały mi wszystkie stacje, później CD-Rom nie widział płyt, a czasami po włączeniu, nie zaskoczy twardziel... Muszę się przyzwyczaić do tych kaprysów.
Teraz trzeba uporać się z niedoróbkami i napisać arta do kolejnego numeru CAFan.

2010-05-18
Autofire już działa, przełączniki są widoczne na zdjęciu obok DF2: i DF3:. Ten czerwony przycisk na maskownicy 5,25" to reset. Standardowy przycisk zamontowany w obudowie jest wielkości zapałki i nie ma jak go wcisnąć
DF0: i DF1: czytają dyski niedosowe.
DF1: i DF2: niestety nie czytają dysków niedosowych. Coś jest skaszanione w interfejsie z Aminetu, ponieważ DF1: też nie widział niedosowych. Musiałem wrócić do starego patentu z diodą krzemową...
Pozostał jeszcze problem z przelotką PCMCIA, ponieważ przy 2MB Fast system mi się sypie i Amisia szaleje. Przypuszczam, że kupię kątówkę z efunzine. Trochę mnie to będzie kosztowało...

2010-08-11
Cały materiał, jak i więcej fotek znajduje się na mojej stronie. Co prawda, na razie nie ma domeny, ale to się niedługo zmieni...

Zaloguj się Zaloguj się

Ostatnio zmieniany: 2010/08/16 07:51 Przez Atreus.

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Do góry
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RocketTheme Joomla Templates