Forum C&A Fan
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Wyłączenie subskrypcji.
(1 wejść) 1 Gość
W dół
TEMAT: Wyłączenie subskrypcji.
Atreus
Życie jest za krótkie, zmieńmy DNA...
Gold Boarder
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Płeć: Mężczyzna atreus-tedbeer Sabrina 600 Miejsce: Gostków / Portadown Urodziny: 10/05
Wyłączenie subskrypcji.
9 mies., 1 Tydzień temu

Punkty: 2
Drażni mnie ciągłe otrzymywanie i usuwanie maili o nowych postach na forum. W każdym z nich jest napisane, że można wyłączyć subskrypcje w profilu użytkownika na forum.
Albo jestem ślepy, bo nie widzę nigdzie tej opcji, albo admin zapomniał dopisać ten mały skrypt w profilu użytkownika
Rejestrując się, od razu nie zaznaczyłem, że nie chcę otrzymywać maili o nowych postach i odpowiedziach, a teraz cierpię
Zaradźcie coś na to.

Zaloguj się Zaloguj się

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
p.a.
Gold Boarder
graphgraph
O:Wyłączenie subskrypcji.
9 mies., 1 Tydzień temu

Punkty: 3
Kliknij w swoją nazwę usera i pojawi się dość rozbudowany interfejs, gdzie m.in. można checkboxować subskrypcję.

A i taka sugestia... może lepiej byłoby, gdyby subskrypcja była domyślnie wyłączona? Przy wysyłaniu swojego posta mógłby być np. checkbox z pytaniem, czy chce się dany post obserwować.

Zaloguj się Zaloguj się

Ostatnio zmieniany: 2009/11/28 17:21 Przez p.a.. Powód: dopisanie błyskotliwej uwagi;)
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Atreus
Gold Boarder
graphgraph
Płeć: Mężczyzna atreus-tedbeer Sabrina 600 Miejsce: Gostków / Portadown Urodziny: 10/05
9 mies., 1 Tydzień temu

Klikając w nazwę usera nic nie daje. Otwiera tylko "Podsumowanie", bez menu. Wchodząc przez link profil, otwiera się "Podsumowanie", oraz jest menu o którym piszesz. Wchodzę w kategorię "Ustawienia forum", bo tam logicznie powinno to być i mam:
- "Widok i wygląd" - kolejność postów, ukryj adres e-mail, wyświetlaj obecność, czyli nie to co trzeba.
- "Mój Profil" - tekst osobisty, data urodzenia, miejsce, adresy kontaktowe, podpis, czyli nie to co trzeba.
- "Moje wiadomości" - no, tu mogło by coś być. Niestety jest tylko lista z wiadomościami subskrypcjowanymi przeze mnie, brak natomiast możliwości wyłączenia tego. Lecimy dalej.
- "Moje subskrypcje" - no, tutaj to już powinno być. I znowu lista, natomiast brak możliwości wyłączenia.
- "Moje ulubione" - no i lista, ale mam brak ulubionych.
W PW nie mam co wchodzić, więc gdzie jest ta możliwość wyłączenia subskrypcji? Ja tego nie widzę. Brak zwykłego gadżetu umożliwiającego odznaczenie jakichkolwiek subskrypcji do wszelkich tematów. Czyżbym musiał każdy temat, w którym coś piszę, za każdym razem zaznaczać, że nie chcę żadnych powiadomień? Nie ma opcji globalnej do tej funkcji forum?

Zaloguj się Zaloguj się

p.a.
Gold Boarder
graphgraph
9 mies., 1 Tydzień temu

I nie masz (w moich sub)kolumny z checkboxami i przycisku "usuń"?

Zaloguj się Zaloguj się
Atreus
Gold Boarder
graphgraph
9 mies., 1 Tydzień temu

To jest, ale tutaj muszę zaznaczać każdy temat osobno. Szkoda, że nie ma globalnej funkcji, która blokuje subskrypcje całkowicie.
W każdym razie, dzięki za nakierowanie gdzie to jest. Chociaż wiem już jak działać przy każdym temacie.

Zaloguj się Zaloguj się

skull
Moderator
graphgraph
9 mies., 1 Tydzień temu

Punkty: 4
z tego co zauważyłem "autosubskrypcja" nie włącza się gdy używasz "szybkiej odp."

Zaloguj się Zaloguj się
p.a.
Gold Boarder
graphgraph
9 mies., 1 Tydzień temu

I jest jeszcze guzik "zakończ subskrypcję" wyświetlany przy obserwowanych wątkach. I nie wiem, czy miałem zwidy, ale przed chwilą widziałem chyba checboxa "(nie) subskrybuj"...może jest on widoczny w przypadku pierwszej odpowiedzi w danym wątku?

Edit: nie miałem zwidów. Przy nieobserwowanych wątkach, pod textarea z treścią odpowiedzi jest opcja (domyślnie, niestety, zaznaczona), aby obserwować ten wątek. Proponowałbym domyślne odznaczenie...

Zaloguj się Zaloguj się

Ostatnio zmieniany: 2009/11/28 17:40 Przez p.a..
TOUDIdel
Admin
graphgraph
Płeć: Mężczyzna Viewsoft.pl Miejsce: Bielsko-Biała Urodziny: 04/29
9 mies., 1 Tydzień temu

Spróbujemy coś temu oczywiście zaradzić, ale jeśli domyślnie subskrybcja nie będzie włączona (co wydaje mi się lepszym rozwiązaniem) to włączyć ją będzie można tylko dla konkretnych wątków.

Zaloguj się Zaloguj się
Tomaaz
Gold Boarder
graphgraph
9 mies., 1 Tydzień temu

Punkty: 1
Subskrypcja powinna działać tak, że po wysłaniu jednej informacji o nowych postach w danym temacie, następne nie powinny być wysyłane aż do momentu, kiedy użytkownik (zalogowany) odwiedzi ten temat. Nawet jeśli w międzyczasie pojawią się tam kolejne posty.

Zaloguj się Zaloguj się
Do góry
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RocketTheme Joomla Templates